Mikä tekniikka tulosteille?

 In 3D-Neuvola

Mikä 3D-tulostusteknologia on oikea valinta sinun tuotteellesi?

Kysymys ei ole yksinkertainen. Materiaaleja ja tekniikoita on todella paljon ja niiden välillä päättäminen ei aina ole helppoa.

Tässä katsotaan kapea katsaus muutamaan yleiseen teolliseen tekniikkaan. FDM, eli pursotustekniikan jätämme pois tarkastelusta vaikka se on erittäin yleinen. Emme koe, että se kuuluu teolliseen palvelutarjontaan vaan yritykset voivat itse hankkia laitteet kohtalaisen edullisesti.

Vertailu: DMLS, 3SP, ja SLS tekniikka.

Jokaisella 3D-tulostustekniikalla on omat vahvuudet, heikkoudet ja vaatimuksensa. Allaoleva taulukko kertoo kuvailevasti ominaisuuksista.

Direct metal laser sintering (DMLS)

VAT Photopolymerization (SLA, 3SP) Selective Laser Sintering (SLS)
Resoluutio ★★★★★ ★★★★★ ★★★★☆
Tarkkuus ★★★★★ ★★★★★ ★★★★☆
Pinnanlaatu ★★★☆☆ ★★★★★ ★★★☆☆
Tulostusnopeus ★★☆☆☆ ★★★☆☆ ★★★★★
Geometrian rajoitteet  ★★★☆☆ ★★★★☆ ★★★★★
Kestävyys ★★★★★ ★★☆☆☆ ★★★★☆
Hinta ★★☆☆☆ ★★★☆☆ ★★★★★
Ideaalit aplikaatiot Piensarja, Työkalut, dentaali, DMLS osat vastaavat valettuja mekaanisilta ominaisuuksiltaan Piensarja, Konseptimallit, prototyypit, mastermallit, pienoismallit, optiset osat. Prototyypit, lopputuotteet, sarjatuotanto, korkea lämpökesto, kemikaalinkesto

 

3D-tulostustekniikoita on markkinoilla jo iso kirjo ja toisinaan tarve voi olla todella erikoiselle materiaalille. Meiltä löytyy verkosto ja tietotaito palvella myös haastavemmissa pyynnöissä. Ota yhteyttä, jos mietityttää mikä tekniikka sopii sinulle!

Jäikö jokin mietityttämään?

Ota yhteyttä

Recommended Posts

Leave a Comment

Ota Yhteyttä

Jätä viesti meille niin palaamme asiaan pikapuoliin!

Not readable? Change text. captcha txt
0

Start typing and press Enter to search