Selective Laser Sintering (SLS)

 In 3D-Neuvola

Selective Laser Sintering (SLS)

Selective Laser Sintering eli SLS on 3D-tulostus metodi, joka sulattaa pedille levitettyä jauhetta hiilidioksidi-laserin avulla. Tämän 3D-tulostusmenetelmän käyttökohteet ovat pääasiassa toiminnalliset mallit, prototyypit, kuluttajatuotteet, pienoismallit, varaosat ja jigit. Menetelmää sopii hyvin sarjatuotantoon ja lopputuotteiden valmistukseen.

Tekniset tiedot:

  • Tulostustilavuus: 330 mm x 330 mm x 620 mm
  • Kerrospaksuus: 0.1 mm, 0.12 mm and 0.15mm

Lasersintrauksen edut

Lasersintrauksella on monia teknisiä etuja. Menetelmällä voidaan saavuttaa hyvä osien laatu ja kestäviä kappaleita. Monimutkaisten rakenteiden tulostus onnistuu helposti, koska menetelmässä jauhe toimii omana tukiaineena. Osia voidaan myös pinota toistensa päälle tietyillä raja-arvoilla mikä käytännössä tarkoittaa sitä, että koko tulostustilavuus on käytössä. Monilla muilla tekniikoilla vain pohja-alustaan on mahdollista tulostaa.

Lasersintrauksen etuihin lukeutuu myös tilavuuteen tulostaminen. Tämä tarkoittaa sitä, että rakennuskammio täyttyy pikkuhiljaa jauheella ja vapaa tila pystytään täyttämään tuotteilla. Mitä paremmin tilavuus saadaan pakattua sen halvempaa ja tehokkaampaa tulostus on. Asiakkaillemme tämä tarkoittaa sitä, että yhdistelemällä useita tilauksia samaan valmistusajoon saamme saavutettua parhaan mahdollisen tuotantotehokkuuden. Tämä näkyy luonnollisesti lopputuotteen hinnassa. Lisäksi pystymme tarjoamaan asiakkaillemme paljous alennuksia tilauksiin, johtuen siitä, että usein se on kaikille osapuolille kustannustehokkaampaa tulostusta.

SLS-tekniikka on erittäin nopea ja kustannustehokas tulostusmetodi, jolla voi valmistaa lähes kaikki tuotteet ja ideat. Lisäksi sitä voi hyödyntää tulostamalla useita variaatioita samasta tuotteesta ja saada ne kaikki valmiiksi samalla kertaa. Tämä, jos mikä on nopeaa prototyyppausta!

3D-tulostus Lasersintraamalla

SLS-tekniikassa korkeatehoinen laseri sulattaa hienojakoista jauhetta pulveripedille ja tuloksena syntyy haluttu kolmiulotteinen kappale. Laser sulattaa vain valikoituja alueita, jotka on luotu pilkkomalla 3d-malli erittäin ohuisiin kerroksiin. Joka kerta, kun yksi kerros on sulatettu, levittää kone uuden kerroksen jauhetta ja prosessi jatkuu niin kauan, kunnes tuotantoajo on valmis. Yhdessä tuotantoajossa voi olla satoja tai tuhansia osia. Jotta suunnittelija pystyy hyödyntämään tekniikan edut on kannattavaa suunnitella osat niin, että ne ovat pinoutuvia. Tällöin lähes kaikki tila pystytään hyödyntämään tulostusprosessissa. Usein voidaan myös suunitella tuote-eriä, jotka komplementoivat toisiaan ja pinoutuvat tulostettaessa.

Esimerkki tulostus satsista. Lähes 2000 osaa! Isoja ja pieniä.

 

Prosessi video

EOSINT P 395

Käyttämäämme tekniikkaan lukeutuu EOS Gmbh tuottamat SLS-laitteet. Nämä ovat alan standardi!

Lue lisää muista tulostusmetodeistamme:

>> Stereolithography (SLA)
>> Direct Metal Laser Sintering (DMLS)

 

 

Recent Posts

Leave a Comment

Ota Yhteyttä

Jätä viesti meille niin palaamme asiaan pikapuoliin!

Not readable? Change text. captcha txt
0

Start typing and press Enter to search