VAT Photopolymerisation

 In 3D-Neuvola

VAT Photopolymerisation

Prosessi perustuu hartsin kovettamiseen ultravioletti valolla. Suomeksi tunnetaan myös nimellä valokovetus altaassa

Ultra 3SP

Käyttämämme tekniikka tulee saksalaiselta EnvisionTec yhtiöltä. Laitteet käyttävät 3SP (skannaa, pyöri ja valota) tekniikkaa, jonka avulla voi nopeasti rakentaa tarkkoja ja laadukkaita osia. Geometrisia rajotteita on SLS-tekniikkaa enemmän, mutta kappaleiden pinnanlaatu on huippuluokkaa. Lisäksi materiaalikirjo on laajempi.

Tekniset tiedot:

  • Tulostin alueen mitat: 260 mm x 175 mm x 193 mm
  • Kerrospaksuus: 0.05 mm / 0.1mm
  • Tukimateriaali: Altaan oma materiaali kovetetaan tukimateriaaliksi

3SP Teknologia

Vertailun vuoksi alta löytyy kuvaus perinteisestä SLA teknologiasta. Laser skannaa pinnan ja kappale muodostuu nesteen sisällä laskeutuvaan rakennusalustaan. Tukirakenteet kovettuvat samaan aikaan aina tuettavaan kohtaan josta kappale jatkuu.  Eri  valmistajien laitteissa on erilaisia tapoja hallita nesteen pintaa, valotusta, sekä niitä ilmiöitä, jotka siitä syntyvät.

3SP tekniikka poikkeaa perinteisestä tekniikasta seraavasti: Laser on integroitu kiskoilla olevaan alustaan, joka liikkuu edestakaisin. Laser skannaa kokonaisen akselin kerrallaan, joka nopeuttaa tulostustapahtumaa huomattavasti. Laserin ja ja syntyvän kappaleen välissä on kalvo, joka pitää nesteenpinnan tasaisena. Kappale siis muodostuu kalvon ja rakennusalustan väliin, jolloin nesteen kapillaari-ilmiö ja muut haitat häviävät. Rakennusalusta liikahtaa Z- akselilla, jotta se irtoaa kalvosta ja tekee tilaa uudelle kovetettavalle kerrokselle.

Alla vielä kuvaus laitteen laser-järjestelmästä. Peili pyörii 20,000 kierrosta minuutissa. Tämä antaa sille kyvyn skannata koko X-akseli kerrallaan. Keskinopeus rakentamiselle on n. 10mm/h pystysuunnassa.

Materiaalit

Materflow tarjoaa kahta eri materiaalia näille järjestelmille. Materiaaleja on tarjolla enemmänkin, mutta perustuen asiakaspalautteeseen päädyimme kahteen raaka-aineeseen.

ABS Tough

Väriltään valkoinen ABS- simulantti, jota käytetään erittäin tarkkojen prototyyppien ja pienoismallien valmistukseen. Pinnanlaatu, mittatarkkuus ja yksityiskohdat ovat erittäin hyvät. Koska muottien valmistus on kallista, voi yhdelläkin tulosteella säästää huomattavan summan rahaa prototyypin valmistuksessa. ABS-T tulosteita on käytetty myös mastermalleina, esim. silikonivalumuottien valmistuksessa. Materiaalia voidaan valaa myös ABS-T tulotettuun muottiin, jos sarjakoko on pieni. Materiaali on helposti maalattavissa, joten se soveltuu erittäin hyvin myös messumallien valmistukseen.

E-Glass

E-Glass on läpinäkyvä materiaali, joka on tarkoitettu optisiin sovelluksiin. Linssien prototyypit, valaisuratkaisujen prototyypit sekä valojohteet ovat varsin suosittuja käyttökohteita. Myös läpinäkyviä putkimaisia osia on rakennettu virtaustestejä varten. Materiaali on sarjatuotantokäytössä varsinkin ledeihin liittyvien optisten ratkaisujen takia. Materiaali on suoraan tulostettuna hieman sameaa, mutta kiillotuksen sekä lakkauksen jälkeen pinnasta saadaan kirkas/ läpinäkyvä.

Envisiontech Ultra 3SP

Lue lisää muista tulostusmetodeistamme:

 

Recent Posts

Leave a Comment

Ota Yhteyttä

Jätä viesti meille niin palaamme asiaan pikapuoliin!

Not readable? Change text. captcha txt
0

Start typing and press Enter to search