Yleistietoa Materflow Oy:stä

Yrityksen historia

Materflow Oy on perustettu 2013 Lahdessa, pääliiketoimintana muovituotteiden valmistus 3D-tulostamalla. Syksyllä 2013 voitimme liikeideakilpailun Lahdessa verkkokauppapohjaisen 3D-tulosteiden hankintakanavan suunnitelmalla. Liiketoiminta alkoi 2014 alkuvuodesta suurella EOS Eosint P395 SLS-polyamiditulostimella, joka hankittiin tuolloin uutena, ja muodostaa edelleen perustan yrityksen liiketoiminnalle.

Perustajakolmikon lisäksi tiimimme on laajentunut kolmella työntekijällä. Alkuvuosina kasvu oli todella voimakasta, ja merkittävänä virstanpylväänä liiketoiminnan kehittymisessä oli 2018 kesällä tapahtunut laajentuminen metallin 3D-tulostukseen, kun ostimme AM Finland Oy:n liiketoiminnan.

2019 alkuvuodesta hankimme lisäkapasiteettia muoville toisella Eos Eosint muovikoneella, ja kesän aikana teimme kaupat SLM 280 metallikoneesta, joka on kapasiteetiltaan yli kymmenkertainen aiempaan Mlabiin
verrattuna. Uusi kone otetaan käyttöön vuoden 2019 jälkimmäisellä puoliskolla vaiheittain, ja Mlab jää valmistamaan pääasiassa dentaaliosia, johon pieni ja nopea kone soveltuukin mainiosti.

Merkittävät asiakkuudet ovat teollisuussektorilla, Suomen lisäksi etenevissä määrin myös ulkomailla. Alkuperäinen tulostuspalvelun verkkokauppa oli tarkoitus olla avoimena myös kuluttajille, mutta pian havaitsimme suuremman tarpeen löytyvän teollisuudesta ja piensarjoista. Tämän vuoksi olemme voimakkaasti panostaneet prototyyppiliiketoiminnan lisäksi lopputuotteiden sarjavalmistukseen. Tämän päivän tilanne onkin se, että noin 75% muovin tuotannosta, ja metallista lähes kaikki ovat lopputuotteita. Tämä tuo pitkällä tähtäimellä paljon paremmin ennustettavuutta liiketoiminnalle.

Pyrimmekin profiloitumaan 3D-tulostuspalvelusta ennemminkin muovi- ja metallikomponenttivalmistajaksi teollisuudelle. Tämä kuvastaa paljon paremmin toimintaamme tänä päivänä.

Valmistus 3D-tulostamalla.

Tuotamme 3D-tulosteita pääasiallisesti teollisuuteen. Olemme keskittyneet erityisesti lopputuotteiden valmistamiseen sekä yksittäisinä tuotteina, että sarjoina. Valmistus 3D-tulostamalla on nykyaikainen tapa tehdä asiat helposti ja nopeasti.

Yhteystiedot

Materflow Oy
Mukkulankatu 19 c/o Iskucenter
15210 Lahti
Y-tunnus 2558696-8
Puhelinnumero 0400 918 119
info@materflow.com

Sarjatuotanto

Prototyypit

Jigit, työkalut ja varaosat

Pienoismallit

Digitaaliset varaosat

Digitaaliset varaosat ovat yksi Materflow:n toimittamista tuotteista. Materflow osallistui VTT:n ja Aalto- yliopiston kanssa tekemään tutkimukseen, jossa todettiin digitaalisten varaosien soveltuvan erityisen hyvin sopimusvalmistustuotteiksi. Tutkimuksessa todettiin, että yritykset voivat säästää huomattavasti varastointi ja valmistuskustannuksissa digitaalisten varaosien avulla.

img_8080

60 -luvulla valmistetut teippipainokoneen sähkömoottorin osa jota ei enää saanut mistään.

Hankkeessa todettiin, että jo nyt sekä tulevaisuudessa digitaalisilla varaosilla tulee olemaan valtava potentiaali teollisessa tuotannossa. Tutkimus keskittyi vertailemaan perinteisillä menetelmillä- ja 3D-tulostamalla valmistettuja varaosia. Todettiin, että jo nyt valtava määrä varaosista voitaisiin valmistaa digitaalisesti. Varastointikustannusten lasku, helposti päivitettävät digitaaliset kirjastot ja helpompi tuotantologistiikka on siis jo yritysten ulottuvilla! Kaikki tämä tarkoittaa tehokkaampaa toimintaa nykyistä kustannustehokkaammin.

Ota Yhteyttä

Jätä viesti meille niin palaamme asiaan pikapuoliin!

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search